When Can We Stop Wearing Masks

Posted on

If you are looking for the answer of when can we stop wearing masks, you’ve got the right page. We have approximately 10 FAQ regarding when can we stop wearing masks. Read it below.

avoid   face mask mistakes   costs

A. Directions: Read the statements carefully then choose the appropriate

Ask: A. Directions: Read the statements carefully then choose the appropriate answer
that best supports the claim. Encircle the letter of your answer.
1. Motorcycles are extremely dangerous.
A. Three separate reports discussed the number of accidents last year.
B. There are hearsay reports about the accident.
C. I just dreamt an accident last night.
D. My brother told us it is difficult to drive a motorcycle.

2. If you mix water with lemon juice, the lemon juice will still be yellow.
A. Dark colors are dominant than light colors.
B. Yellow is a color. Clear is not a color.
C. Lemon juice has a bright color when mix with water.
D. Water is not sufficient when mix with lemon juice.

3. Johnny is going through puberty.
A. Johnny has started to forget things.
B. Johnny has started to decide things on his own.
C. Johnny has started growing a mustache and his voice has changed.
D. Johnny has started to stay away from his parents.

4. We know Pinocchio told a lie.
A. Because he was imprisoned
B. Because he was insulted by many
C. Because his tongue grew longer
D. Because his nose grew longer

5. Granite is an igneous rock.
A. It has small crystals.
B. It has diamonds.
C. It is made of sand.
D. It is made of pebbles.

6. You should not eat that mushroom.
A. The mushroom is poisonous.
B. The mushroom tastes bad.
C. The mushroom is sour.
D. The mushroom is not healthy.

7. You should not smoke.
A. Smoking is prohibited in public areas.
B. Smoking can be very dangerous to our health.
C. Smoking leads to addiction.
D. Smoking makes life complicated.

8. Exercise leads to a healthier lifestyle.
A. Exercising leads to a perfect body shape.
B. Exercising gives us time to forget our problems.
C. Exercising daily makes us free from any illnesses.
D. Exercising makes us worry free.

9. A surgical mask is better to use than any cloth masks.
A. Surgical mask is not heavy to use
B. Surgical mask eliminates dirty air that we may inhale.
C. Wearing a surgical or medical mask can stop the virus that goes in our
body.
D. Wearing a surgical or medical mask can help limit the spread of some
respiratory diseases.

10. You should use a hearing aid.
A. A deaf person uses hearing aid to avoid unnecessary noise.
B. A deaf person should use a hearing aid in order to hear.
C. Hearing aid helps deaf person control the volume of the sound.
D. Hearing aid is a device use to track where the location of the noise is.​

Answer:

1. A

2. b

3. c

4. d

5. c

6. a

7. b

8. c

9. d

10. c

6. Why should we take preventive measures in the event

Ask: 6. Why should we take preventive measures in the event of an earthquake?* A. Preparedness can help in decreasing the fear, anxiety, and losses. B. Preparation can help to reduce the number of people who die. C. Being prepared might help you in staying alert. D. Being prepared can make you feel more at ease.

7. You are living in a barangay near an active volcano. The volcano is likely to erupt according to PHILVOLCS. As a resident of a barangay, what are the important information you need to know in order for you to prepare for the disaster that might happen?* A. The total number of eruptions that the volcano has had. B. Precautionary measures before, during, and after a volcanic eruption. C. Reasons why residents should go to the nearest evacuation center. D. Volcanic eruptions’ harmful impact on the barangay and the landscape

8. What should be the first thing to do in case of a disaster?* A. Avoid low-lying locations as much as possible. B. Follow the authorities’ instructions and leave the area when the disaster begins. C. Wear goggles to protect your eyes and use a dust mask or damp cloth over the face. D. Lear your community’s warning system and create an emergency evacuation plan.

9. Why is it important for us to keep track of the weather daily?* A. It alerts the public and allows them to schedule their activities accordingly. B. To raise public awareness about the dangers of being outside in poor weather. C. The clothes that people wear might be influenced by the weather. D. It affects the kinds of food we eat based on the weather.

10. Children are playing in the open field early in the morning. The sky is blue, and the sun is shining brightly. They stop playing in the middle of the game because it is pouring outside. What does it have to say about the current weather?* A. The condition of the atmosphere contains various elements. B. The condition of the atmosphere differs from one location to the next. C. The condition of the atmosphere changes from time to time during the day. D. The condition of the atmosphere at a certain location during a short period of time. ​

6. B

7. B

8. B

9. B

10. C

♫HOPE MY ANSWER WILL HELP YOU:))♫

40. Family reunion has always been a Filipino tradition. It

Ask: 40. Family reunion has always been a Filipino tradition. It is the time when everybody gets to
meet and greet their relatives. To be courteous in the situation, the younger ones, especially
the children, would normally hug and make “mano” to the elders. What does courteous
emphasize as a Filipino value?
A. Being respectful to elders.
B. Being friendly to everybody.
C. Being a performer to the crowd.
D. Being helpful to the needs of others.
41. Robert’s classmate, Felix, is in front of the class to present his topic. While the teacher is
away, other boys at the back do not pay attention to Felix and make noises instead. Being the
class president also, what is the best thing should Robert need to do?
A. Shout at them to stop talking.
B. Let the boys continue their business.
C. Ask Felix to call their attention and answer questions.
D. Go to them quietly and ask them to behave and listen to the reporter.
42. Filipinos are known to be generous and helpful, especially during this time of pandemic.
However, the situation disallows us to extend our help directly to the people due to the safety
protocols. What should we do instead when someone is asking for food?
A. Ignore the person and leave.
B. Report the person to the authority.
C. Follow health protocols then give some amount.
D. Tell the person there are agencies responsible for his needs.
For numbers 43-44, read the text and answer the questions.
In “The Parable of the Rainbow Colors” cooperation and responsibility were greatly emphasized. It was
the rain which reminded the rainbow colors to stop quarrelling and to work together instead. Readers
are highly encouraged to do the same and understand that despite individual differences, people can
go together as one, and from there, we can achieve better results in whatever situation.
Source: “The Parable of the Rainbow Colors” by Juan M. Flavier, p. 467 English – Grade 7 Learner’s
Material
(First Edition, 2017)
43. With the increasing number of CoVID-19 positive cases, how will you convince others, as a
student, to cooperate in helping reduce the number?
A. Go outside without wearing face mask
B. Stay home and always observe health protocols
C. Visit households and explain how the virus is acquired
D. Through social media, encourage everyone to be responsible with the current situation.
44. Which of the following statements does not show the value of cooperation?
A. Teachers helped one another in sorting the modules.
B. The team leader volunteered to do all the task on behalf of the group.
C. Members of the group did their individual assignments for their presentation.
D. Parents, together with their children, went to the fam and planted some rice seeds for farming.
1

Answer:

40. A

41. D

42. C

43. D

44. B

Hope it helps po ^o^

40. Family reunion has always been a Filipino tradition. It

Ask: 40. Family reunion has always been a Filipino tradition. It is the time when everybody gets to
meet and greet their relatives. To be courteous in the situation, the younger ones, especially
the children, would normally hug and make “mano” to the elders. What does courteous
emphasize as a Filipino value?
A. Being respectful to elders.
B. Being friendly to everybody.
C. Being a performer to the crowd.
D. Being helpful to the needs of others.
41. Robert’s classmate, Felix, is in front of the class to present his topic. While the teacher is
away, other boys at the back do not pay attention to Felix and make noises instead. Being the
class president also, what is the best thing should Robert need to do?
A. Shout at them to stop talking.
B. Let the boys continue their business.
C. Ask Felix to call their attention and answer questions.
D. Go to them quietly and ask them to behave and listen to the reporter.
42. Filipinos are known to be generous and helpful, especially during this time of pandemic.
However, the situation disallows us to extend our help directly to the people due to the safety
protocols. What should we do instead when someone is asking for food?
A. Ignore the person and leave.
B. Report the person to the authority.
C. Follow health protocols then give some amount.
D. Tell the person there are agencies responsible for his needs.
For numbers 43-44, read the text and answer the questions.
In “The Parable of the Rainbow Colors” cooperation and responsibility were greatly emphasized. It was
the rain which reminded the rainbow colors to stop quarrelling and to work together instead. Readers
are highly encouraged to do the same and understand that despite individual differences, people can
go together as one, and from there, we can achieve better results in whatever situation.
Source: “The Parable of the Rainbow Colors” by Juan M. Flavier, p. 467 English – Grade 7 Learner’s
Material
(First Edition, 2017)
43. With the increasing number of CoVID-19 positive cases, how will you convince others, as a
student, to cooperate in helping reduce the number?
A. Go outside without wearing face mask
B. Stay home and always observe health protocols
C. Visit households and explain how the virus is acquired
D. Through social media, encourage everyone to be responsible with the current situation.
44. Which of the following statements does not show the value of cooperation?
A. Teachers helped one another in sorting the modules.
B. The team leader volunteered to do all the task on behalf of the group.
C. Members of the group did their individual assignments for their presentation.
D. Parents, together with their children, went to the fam and planted some rice seeds for farming.

[tex]{huge{boxed{mathcal{red{Answer}}}}}[/tex]

40. A

41. D

42. C

43. D

44. C

Part 1Underline the best modal that will complete the sentence:1.

Ask: Part 1
Underline the best modal that will complete the sentence:
1. We could, must, can) go to school before 7:30 am.
2. I(must, should not, may) stop smoking because it ruins my health.
3. The students (may, have to, doesn’t have to submit all the requirements in order to pass their subjects.
4. My sister (must, should, can) sing high notes; she’s very talented!
5. That lawyer (can, could, must) win any case that he handles.
6. I think you (can, should have to) talk with your best friend to fix your misunderstandings.
7. You (cannot, could not, should not) drink liquor at a very early age.
8. (Should, May, Could) I join the field trip, mother?
9. I (have, must, can) help you in your work so that you can start answering your modules.
10. My mother is sick. I (must, can, may) take care of her.
11. You (may not, cannot, could not) go out.
12. I think you (may, must, should) try eating less rice to lose weight
13. According to the IATF rules, we (should, can, have to) wear mask when going out
14. 1 (have to, should, must) remind my mother about the arrival of our visitor.
15. The doctor advised that I could, must, should) eat more fruits and vegetables.​

Answer:

1.We

2.must

3.have to

4.should

5.can

6.should

7.cannot

8.could

9.can

10.must

11.cannot

12.should

13.should

14.have to

15.must

Activity 2: MarLeon Dialogue Directions: Read the dialogue. After reading,

Ask: Activity 2: MarLeon Dialogue
Directions: Read the dialogue. After reading, answer the given questions in your
activity notebook.
Mark: Who’s that man coming?)
Leon: Mark! Good morning!
Mark: Oh! Good morning too Leon! I did not recognize you since you were
wearing a hat, goggles, gloves, mask, protective clothing and boots.
Leon: Can’t you recognize me when I’m wearing these?
Mark: Yes. Anyway why are you wearing those?
Leon: I am supposed to spray Malathion insecticide since black bugs attack my
rice field so that I can have a good harvest. That is also the reason why I’m
wearing these things.
Mark. Not now Leonl Let the weather calm. Look! We have strong wind we are
in signal no. 1. Don’t you remember our teacher told us when we were in Grade
7-Crop Production class that spraying during strong winds causes hazard.
Leon: Sorry Mark, I was absent during that time, thank you for reminding me.
For now, I will just go home and wait for the typhoon to stop before I will spray
my rice field.
Mark: Okay, your welcome Leon. God bless. Good bye!
No

Answer:

Nakita ko na po ung questions nyo… try ko po sagutan lahat 🙂

Explanation:

Answer:

1. Mark and Leon

2. because he didn’t recognize it because of Leon’s clothes

3. due to black bug attack

4. hat, goggles, gloves, mask, protective clothing and boots

5. no beacause it causes hazard

6. always ready and attentive to nature

ITI. Directions: Choose the correct modal from the boxonhave tocanmustn'tcan'tmust20.

Ask: ITI. Directions: Choose the correct modal from the box
on
have to
can
mustn’t
can’t
must
20. Drivers
always stop on red lights.
21. If you are going to drive, you
consume alcoholic drinks.
22. Students
review their lessons each day of the class.
23. Guests
dress appropriately when attending formal events
24. Children
play with matches.
25. People
smoke in indoor public places.
26. You write your output without doing research.
27. Students with ID
enter the library
28. We
wear mask when going outside.
29. You
stay late during weekdays.​

Answer:

20. must

21. mustn’t

22. have to

23. must

24. mustn’t

25. mustn’t

26. can’t

27. can

28. must

29. can’t

III. Directions: Read the sentences carefully. Identify the modal used

Ask: III. Directions: Read the sentences carefully. Identify the modal used in each sentence. Write your answer on the space provided for.
1. Can I borrow your pen? *

This is a required question
2. Take an umbrella. It might rain later *

3. Drivers must stop when traffic lights are red. *

4. You look so tired. I think you should take a break. *

5. We must always wear face mask and face shield when we go out of our house. *

Answer:

1. Can

2. Might

3. Must

4. Should

5. Must

I. Directions: Read the following articles and answer the questions

Ask: I. Directions: Read the following articles and answer the questions that follow.
A MOMENT TO BE TOGETHER IN THE TIME OF PANDEMIC
by: MONETA DIOMER R. CALATI
Corona virus or COVID 19 got its way after an outbreak in Wuhan, China. When Covid19 was
declared as a pandamic by the World Health Organization (WHO), everybody expressed panic in various
behaviors.
This dreadful disease is not a joke after all. It is an invisible enemy nowhere to be found.
As early as March 16, 2020, President Rodrigo Duterte implemented a lockdown in major cities and
provinces in the Philippines in response to the unfolding of the COVID 19. Panic was very evident and
the president’s decision alarmed the whole country to take precautionary measures seriously. Wearing
of face mask, thorough washing of hands, and social distancing rules are on top of the list
Amidst this health issue, when everyone is expected to stay at home, still many people out there do not
follow the mandated precautionary measures seriously. Disobedience to authorities resulted to more
disagreements between the implementing authorities like the front liners and the ordinary citizens.
This dilemma had caused a lot of changes in the life of every individual. The normal way of life
is hard to perceive at present, but every member of a community can help in this time of pandemic. In
our own simple way, we can contribute in making the new normal life easier and comfortable for all of
us. Staying at home is the best contribution we can do not just for our own good but for the welfare of
our front liners in the field. Following precautionary health measures and obeying authorities count the
most With our present situation, we can do a lot by using our time wisely and productively,
Being productive in many ways like using recyclable materials in gardening, helping our parents
do the household chores, learning to cook simple dishes for the family, taking care of younger siblings
and above all praying as one family are just some of the many things that we can spend with our time at
home. Giving ame to our family is the greatest gift we can offer them right now while enjoying each
other’s company. Looking at the other side of this crisis, this pandemic had paved the way to unite
families and bring them together once more. Against all odds we will heal as one.
1. As mentioned in the text above, where did the corona virus first had its outbreak?
2. What name was given to the new virus?
3. Who is responsible in declaring COVID 19 as a pandemic?
4. What immediate action did the Philippine government do in response to the pandemic?
5. How did people react to implementation of community lockdown?
6. What precautionary measures mentioned in the text help us stop the spread of the
carona virus?
7. Do you think these health measures are important? Why? Why not?
8. What is the most important thing one must do in this time of pandemic?​

Answer:

1. Wuhan, China

2. COVID-19

3. President Rodrigo Duterte

4. implemented a lockdown

5. panicking

6. wearing face mask, washing hands and social distancing

7. Yes, it is important so we are safe and healthy during this pandemic.

8. Stay at home, don’t go crowded places, wear face mask, face shield, eating healthy foods, social distancing, always wash are hands and especially go out when needed.

IV. Fill in the blanks with the correct modal from

Ask:
IV. Fill in the blanks with the correct modal from the box to complete the sentence.
must
mustn’t
can
can’t
31. You ___ write your output without doing research.
32. Drivers ____always stop on red lights.
33. We ____ wear mask when going outside.
34. Guests ______ dress appropriately when attending formal events,
35. You _____ stay late during weekdays.
36. Children _____play with matches.
37. Students ____ review their lessons each day of the class.
38. People ____smoke in indoor public places.
39. Students with ID ____enter the library.
40. If you are going to drive, you ________
consume alcoholic drinks.​

Answer:

31.must

32.must

33.must

34.can

35.can

36.can’t

37.must

38.can’t

39.can

40.must

Not only you can get the answer of when can we stop wearing masks, you could also find the answers of Part 1Underline the, 6. Why should, ITI. Directions: Choose, A. Directions: Read, and 40. Family reunion.