What Can Cause Low Blood Pressure

Posted on

If you are looking for the answer of what can cause low blood pressure, you’ve got the right page. We have approximately 10 FAQ regarding what can cause low blood pressure. Read it below.

juzd shows lg fashion week  men   fact gotstyle streetwear

1. An illness that can be caused by exposure to

Ask:
1. An illness that can be caused by exposure to extreme heat.
A. heat stroke B. fatigue
C. heat stress D.hypothermia

2. Exertional heat stroke may be caused by which of the following?
A. Confinement in a hot care
MOONROORGU
B. Exposure to high temperatures and humidity
C. Strenuous physical exercise
D. Being kept in a conservatory in the summer

3. It occurs when your blood pressure drops and blood flow to the brain is temporarily
reduced.
no
A. hyperthermia B. fatigue
D. body overheating
C. heat syncope

4. It tends to occur in people who have a diminished ability to regulate body temperature,
such as older people, very young children or people with chronic illnesses.
A. Non-exertional heat stroke B. Exertional heat
C. heat stress
D. hypothermia

5. What part of the exercise workout can also reduce the strain on the heart imposed by
rapidly engaging in heavy exercise, and may reduce the risk of muscle and tendon injuries?
A. cool-down
B. warm-up
C. strength activities
D.aerobic activity

6. A medical emergency that occurs when your body loses heat faster than it can produce
heat, causing a dangerously low body temperature.
A. heat stroke
B. fatigue
C. heat stress
D. hypothermia

7. What is the largest component of the human body?
A. skin
B. carbon
C. water
D. calcium

8. When dehydration occurs, the blood becomes:
A. thicker
B. colder
C. thinner
D. none of the above

9. A heat-related condition characterized by an abnormally high body temperature.
A heat stroke
B. overexertion C. hypothermia
D. hyperthermia

10. During early stages of hypothermia, heart rate will
A. increase
B. stay the same C. decrease
D. stop

Answer:

Explanation:

1. An illness that can be caused by exposure to extreme heat.

A. heat stroke B. fatigue

C. heat stress D.hypothermia

2. Exertional heat stroke may be caused by which of the following?

A. Confinement in a hot care

MOONROORGU

B. Exposure to high temperatures and humidity

C. Strenuous physical exercise

D. Being kept in a conservatory in the summer

3. It occurs when your blood pressure drops and blood flow to the brain is temporarily  reduced.

no

A. hyperthermia

B. fatigue

D. body overheating

C. heat syncope

4. It tends to occur in people who have a diminished ability to regulate body temperature,  such as older people, very young children or people with chronic illnesses.

A. Non-exertional heat stroke

B. Exertional heat

C. heat stress

D. hypothermia

5. What part of the exercise workout can also reduce the strain on the heart imposed by  rapidly engaging in heavy exercise, and may reduce the risk of muscle and tendon injuries?

A. cool-down

B. warm-up

C. strength activities

D.aerobic activity

6. A medical emergency that occurs when your body loses heat faster than it can produce  heat, causing a dangerously low body temperature.

A. heat stroke

B. fatigue

C. heat stress

D. hypothermia

7. What is the largest component of the human body?

A. skin

B. carbon

C. water

D. calcium

8. When dehydration occurs, the blood becomes:

A. thicker

B. colder

C. thinner

D. none of the above

9. A heat-related condition characterized by an abnormally high body temperature.

A heat stroke

B. overexertion

C. hypothermia

D. hyperthermia

10. During early stages of hypothermia, heart rate will

A. increase

B. stay the same

C. decrease

D. stop

#BrainlyFast

https://brainly.ph/question/5701735

Directions: Choose the CAPITAL LETTER of the best answer. Write

Ask: Directions: Choose the CAPITAL LETTER of the best answer. Write the
chosen letter on a separate sheet of paper.
1. Both UVA and UVB light are important for humans in the production of
Vitamin D n the skin and gives us tanning effects. Overexposure to UV
radiation may cause
A. Asthma B. Cancer C. Heart failure D. High blood pressure
2. Child like fetus is in great danger than adult from the exposure of
microwave radiation
A False
B. True
3. Which of the following is NOT an example of non-ionizing radiation?
A. Microwave B. Ultraviolet C. X-ray D. Visible light
4. Exposure to normal levels of extremely low frequency (ELF) wave
causes
A. Asthma B. Brain damage C. Severe bum D. No damaging effect
5. According to the National Cancer Institute, what forms of non-ionizing
radiations has no experimental evidence showing that at normal levels of this
radiation are dangerous to humans.
A. Infrared B. Extremely low frequency C. Microwave D. Visible light
6. About half of the total energy the sun gives off is in the form of what type of
non-ionizing radiation?
A. Infrared B. Microwave C. Ultraviolet D. Visible light
7. Overexposure of microwave radiation can cause
A Asthma B. Brain damage C. Cataract D. No damaging effect
8. The narrow beam of light concentrates the effects on the retina causing
blind spot. This is an effects caused by
A Alpha radiation B. Beta radiation C. Laser D. ultraviolet
9. Exposure to ionizing radiation can cause cancer.
A. False
B. True
10. The strongest ionizing radiation is called
A. Alpha radiation B. Beta C. Gamma radiation D. Neutron radiation
11. This occurs when an atom undergoes radioactive decay.
A. Alpha radiation B. Beta C. Gamma radiation D. Neutron radiation
12. This form of radiation is more penetrating than alpha
particle, but are less damaging to living tissue and DNA.
A Alpha radiation B. Beta radiation C. Gamma ray D. X-ray
13.It is classified as a carcinogen by the WHO.
A Alpha radiation B. Beta radiation C. Gamma ray
D. X-ray
14. It is a decrease or a lessening in amount, or the amount by which
something cecreases or goes down.
A. Hazards B. Mitigation C. Prevention D. Reduction
15. Any agent that can cause harm or damage to humans, property, or the
environment.
A. Hazards B. Mitigation C. Prevention D. Reduction​

Answer:

1.A

2.B

3.C

4 D

5 E

6 F

7 G

8 H

9 I

10 J

11 K

12 L

13 M

14 N

1. Both UVA and UVB light are important for humans

Ask: 1. Both UVA and UVB light are important for humans in the production of
Vitamin D in the skin and gives us tanning effects. Overexposure to UV
radiation may cause
A. Asthma B. Cancer C. Heart failure D. High blood pressure
2. Child like fetus is in great danger than adult from the exposure of
microwave radiation.
A. False
B. True
3. Which of the following is NOT an example of non-ionizing radiation?
A. Microwave B. Ultraviolet C. X-ray D. Visible light
4. Exposure to normal levels of extremely low frequency (ELF) Wave
causes
A. Asthma B. Brain damage C. Severe burn D. No damaging effect
5. According to the National Cancer Institute, what forms of non-ionizing
radiations has no experimental evidence showing that at normal levels of this
radiation are dangerous to humans.
A. Infrared B. Extremely low frequency C. Microwave
D. Visible light
6. About half of the total energy the sun gives off is in the form of what type of
non-ionizing radiation?
A. Infrared B. Microwave C. Ultraviolet D. Visible light
7. Overexposure of microwave radiation can cause
A. Asthma B. Brain damage C. Cataract D. No damaging effect
8. The narrow beam of light concentrates the effects on the retina causing
blind spot. This is an effects caused by
A. Alpha radiation B. Beta radiation C. Laser D. ultraviolet
9. Exposure to ionizing radiation can cause cancer.
A. False
B. True
10. The strongest ionizing radiation is called
A. Alpha radiation B. Beta C. Gamma radiation D. Neutron radiation
11. This occurs when an atom undergoes radioactive decay.
A. Alpha radiation B. Beta C. Gamma radiation D. Neutron radiation
12. This form of radiation is more penetrating than alpha
particle, but are less damaging to living tissue and DNA.
A. Alpha radiation B. Beta radiation C. Gamma ray D. X-ray
13.It is classified as a carcinogen by the WHO.
A. Alpha radiation B. Beta radiation C. Gamma ray D. X-ray
14. It is a decrease or a lessening in amount, or the amount by which
something decreases or goes down.
A. Hazards B. Mitigation
C. Prevention D. Reduction
15. Any agent that can cause harm or damage to humans, property, or the
environment.
A. Hazards
B. Mitigation
C. Prevention
D. Reduction​

Answer:

  • d.
  • b
  • c.
  • a
  • c
  • b
  • b
  • b
  • a
  • d
  • d
  • a
  • c
  • d
  • b

Explanation:

yan Ang answer

PART-11. WHICH OF THE FOLLOWING IS NOT THE CIRCULATORY SYSTEM

Ask: PART-1

1. WHICH OF THE FOLLOWING IS NOT THE CIRCULATORY SYSTEM DISEASE?
A. STROKE
B. ASTHMA
C. HYPERTENSION
D. MYOCARDIAL INFARCTION

2. WHICH OF THE FOLLOWING BEST DESCRIBES HYPERTENSION?
A. IT IS A CHRONIC ELEVATION OF BLOOD PRESSURE
B. IT IS NOT A RISK A FACTOR OF OH HEALTH CONDITION
C. IT IS A COMMON LUNG CONDITION THAT CAUSES SPORADIC BREATHING DIFFICULTIES.
D. IT OCCURS WHEN BLOOD FLOW DECREASES OR STOPS TO A PART OF THE HEART , CAUSING DAMAGE TO THE HEART MUSCLE.

3. WHICH OF THE FOLLOWING INCREASES YOUR RISK FOR STROKE?
A. POOR LIFESTYLE
B. HEALTHY DIET
C. EATING NUTRITIOUS FOODS
D. ACTIVE PHYSICAL MOVEMENT

4. WHICH FOLLOWING CAUSES AN ASTHMA ATTACK EXCEPT ONE.
A. SMOKE
B. ALLERGENS
C. LIGHT EXERCISE
D. TOO MUCH STRESS

5. THE FOLLOWING DOES THE REST OF CARDIORESPIRATORY DISEASE EXCEPT.
A. EXERCISING
B. SMOKING A PACK OF CIGARETTES, A DAY
C. DRINKING 8-10 GLASSES OF WATER A DAY
D. AETING HIGH FIBER FOOD AND LOW SALT DIET

PART-2

HOW TO HAVE A HEALTHY LIFESTYLE?

WHAT TO AVOID?
Things you should avoid to lessen your risk of acquiring cardiovascular and respiratory diseases.
6.
7.
8.

WHAT ARE THE THINGS TO DO TO HAVE A HEALTHY LIFESTYLE?
Activities you should do to increase your resistance from cardiovascular and respiratory diseases.
9.
10.
11.
____

REFLECTION QUESTION:
HOW CAN YOU MAINTAIN YOUR HEART AND LUNGS TO STAY HEALTHY AND TO AVOID CARDIOVASCULAR AND RESPIRATORY DISEASES?

Answer:

1. B

2. A

3. A

4. C

5. B

6. Drinking Alcohol

7. Too much stress

8. Too much eating

9. Eat a Healthy Diet

10. Manage Stress

11. Get a regular exercise

A healthy lifestyle will help you avoid cardiovascular and respiratory desease. So I want you to do your best to be healthy

Pahelp po plsss plss Multiple Choice. Select the letter of

Ask: Pahelp po plsss plss
Multiple Choice. Select the letter of the best answer from among the given choices.
1. An illness that can be caused by exposure to extreme heat
A. heat stroke
B. fatigue
C. heat stress
D. hypothermia
2. Exertional heat stroke may be caused by which of the following?
a. Confinement in a hot care
b. Exposure to high temperatures and humidity
c. Strenuous physical exercise
d. Being kept in a conservatory in the summer
3. It occurs when your blood pressure drops and blood flow to the brain is
temporarily reduced
A. hyperthermia
B. fatigue
C.heat syncope
D. body overheating
-4. It tends to occur in people who have a diminished ability to regulate body
temperature, such as older people, very young children or people with
chronic illnesses.
A. Nonexertional heat stroke
B. Exertional heat
C. heat stress
D. hypothermia
5 What part of the exercise workout can also reduce the strain on the heart
imposed by rapidly engaging in heavy exercise, and may reduce the risk
of muscle and tendon injuries?
A. cool-down
B. warm-up
C. strength activities
D. aerobic activity
6. A medical emergency that occurs when your body loses heat faster than
it can produce heat, causing a dangerously low body temperature,
A heat stroke
B. fatigue
Cheat stress
D. hypothermia
7. What is the largest component of the human inuy?
A. skin
B. carbon
C. water
D. calcium
8. When dehydration occurs, the blood becomes:
A. thicker
B. colder
C. thinner
D. none of the above
9 A heat- related condition characterized by an abnormally high body
temperature
B. overexertion
A. heat stroke
C. hypothermia
D. hyperthermia
10. During early stages of hypothermia, heart rate will
A increase
B. stay the same
D. stop
C. decrease
11. A condition whose symptoms may include heavy sweeting, rapid pulse
and heat cramps.
A. Body overheated
B. Hypothermia
C. Osteoarthritis
D. Fatigue

Yung 12 and sunod po dyan nsa picture po thank you!❤️

Answer:

1. A

2. B

3. B

4.B

5. D

6.C

7. A

8. B

9.A

10. C

11. A

1. which part of blood are known to be the"soldier

Ask: 1. which part of blood are known to be the”soldier of the body” because they protect and defend the body against diseasee and infection?
A. red blood cells
B. plasma
C. white blood cells

2. which part of the blood help form blood clothes to prevent the loss of blood and close wounds?
A. red blood cells
B. plasma
C. white blood cells

3.red blood cells contain_____ which ia a substance rich in iron and gives the blood a red color?
A. carbon dioxide
B. hemoglobin
C. nutrients

4. if a person are lack of platelets in the blood, what will it cause
A. it can cause excessive
B. it can cause high blood pressure
C. it can cause low blood pressure

5. what do you call a movement of oxygenated blood from the heart to the different parts of body?
A. systemic circulation
B. pulmonary circulation
C. circulation system

6. what do you call a ovement of deoxygenated blood from the heart into the lungs?
A. systemic circulation
B. pulmonary circulation
C. circulation system

7. _______ is for the blood to supply the oxygen in the lungs and release carbon dioxide?
A. systemic circulation
B. pulmonary circulation
C. circulation system

8. ________ is for the blood to supply the oxygenand nutrients in it to the different parts of the body?
A. systemic circulation
B. pulmonary circulation
C. circulation system

9. where does the exchange of carbon dioxide and oxygen happen?
A. artery
B. veins
C. cells

10. which of the following shows proper care for our circulatory system?
A. eat a balance diet
B. drinking alcohol
C. eating sweets

Answer:

1. C

2.B

3.B

4.C

5.B

6.B

7.B

8.C

9.C

10.A

#CARRYONLEARNING

5. Gravity hurts where it can cause pressure for astronauts

Ask: 5. Gravity hurts where it can cause pressure for astronauts A. air B. headache C. high blood D. low blood 6. Readjusting to the continuous pull of gravity is what the experiencing after their return to earth. A. alien B. astronaut C. heavenly bodies D. spacecraft 7. What kind of force holds our world together? A. electrical B. friction C. gravitational D. magnetic​

5. Gravity hurts where it can cause pressure for astronauts

A. air B. headache C. high blood D. low blood

6. Readjusting to the continuous pull of gravity is what the experiencing after their return to earth.

A. alien B. astronaut C. heavenly bodies D. spacecraft

7. What kind of force holds our world together?

A. electrical B. friction C. gravitational D. magnetic​

~

5. A. Air

6. B. Astronaut

7. C. Gravitational

~

Hope this helps you

#carryonlearning

20. If a person are lack of platelets in the

Ask: 20. If a person are lack of platelets in the blood, what will it cause?
A. It can cause excessive bleeding
B. It can cause high blood pressure
C. It can cause low blood pressure
D. It can cause heart ailments/disorder​

Answer:

D

Explanation:

yan po sagot wujwhwnqnqnannqnqnq

Answer:

20. A

Explanation:

pa brainiest po

likes my page thanks later

1.) Noise pollution can cause headaches, high blood pressure, respiratory

Ask: 1.) Noise pollution can cause headaches, high blood pressure, respiratory agitation, racing pulse, and, in exposure to extremely loud noise, even heart attacks may occur.
A. True
B. False
C. Maybe
D. Never
2.) What is the most-likely source of noise-induced hearing loss? *
A. Repeated exposure to loud noise
B. Repeated exposure to low noise
C. Exposure to loud noise
D. Exposure to low noise
3.) In schools, environmental noise is associated with learning problems in students. Noise affects reading comprehension, listening capacity, speech understanding and memory.
A. True
B. False
C. Maybe
D. Never

Answer:

1.A

2.A

3.C

Explanation:

Hope it helps

21. Americans can be divided into three groups—smokers, nonsmokers and

Ask: 21. Americans can be divided into three groups—smokers, nonsmokers and that expanding pack of us who have quit. Those who have never smoked don’t know what they’re missing, but former smokers, ex-smokers, reformed smokers can never forget. We are veterans of a personal war, linked by that watershed experience of ceasing to smoke and by the temptation to have just one more cigarette. *
1 point
time-order
classification
explanation
enumeration
22. Digestion is the breakdown of large insoluble food molecules into small water-soluble food molecules so that they can be absorbed into the watery blood plasma. In certain organisms, these smaller substances are absorbed through the small intestine into the blood stream. *
1 point
time-order
explanation
classification
enumeration
23. Environmental pollution Any abnormal change in chemical‚ physical and biological features of environment is called pollution. It means adding impurity to environment. Environmental pollution is the greatest curse of modern world. Our world is now badly affected by air‚ water‚ land and sound pollutions. *
1 point
enumeration
time-order
explanation
classification
24. Ice cream is made with milk, cream and sugar. All of the ingredients are mixed together. Then, the mixed ingredients are heated up to kill off any germs. Flavours and colours are added next, strawberry flavoured ice cream is usually pink. The mixture is then frozen and whipped at the same time. This makes it softer.” *
1 point
enumeration
classification
time-order
explanation
25. Loving the sea I love seeing the blue sea. I love hearing its wave brushing the shore. I like touching the roughness of the sand under my feet. It makes me want to get soak in the salty water even more. I love how it washes away the uncertainties I kept in me. Oh how I love the sea.
1 point
explanation
enumeration
time-order
classification
III. Below are examples of explanation type of texts. Identify what is being explained in each given text.
26. The Philippines experiences an average of 20 typhoons a year. Being surrounded by bodies of water makes us prone to experience some weather disturbances. The biggest contributor of the weather disturbances in our country is the Pacific Ocean which lies on the eastern side of our country. The vast and warm waters of the ocean can generate many weather disturbances. *
1 point
How Philippines is affected by typhoons.
Oceans can generate weather disturbances.
Why Philippines experiences so many typhoons a year.
What happen to Philippines during typhoon.
27. When the cold air sinks, it results to a high-pressure area. Since most of the air is pressing down, the air on the surface becomes dry. Formation of a high pressure area indicates fair weather; fewer clouds are found on the sky. As the air continuously rises, it will eventually cool, condense and form clouds. The formation of a low-pressure area indicates the possibility of rain. There is a higher chance of rain when more clouds are formed. An LPA can result to weather disturbances. Rains and strong winds are brought about by low pressure system *
1 point
Formation of high and low-pressure area.
Causes of weather disturbances.
Sinking of air.
Rising of air.
28. Weather disturbances are devastating. They can cause damage to our life and properties. Heavy winds can destroy power and communication lines. Roads and bridges are also damaged due to heavy rainfall and flooding. Weather disturbances can also destroy our means of livelihood. Heavy rain and strong winds can uproot trees and destroy crops that provide us with food. Therefore, there is always food shortage when there is a typhoon. (Source: Science Beyond Borders) *
1 point
Food shortage.
Destruction of crops.
Lost of power and communication lines.
Devastating effects of weather disturbances.
29. Most animal extinctions are brought about by people. As population increased, people needed more food, more shelters, and more comforts. Forest lands had to give way to agriculture. More trees had to be cut down for housing and furniture. As their natural habitat diminished, so did the population of the tamaraws, eagles and other animals. *
1 point
Animal extinctions and its effect to human beings.
How people contribute to animal extinction.
Diminishing population of animals.
Preventing animal extinction.
30. Elephants are extremely intelligent animals. They have long memories. This memory serves the mother well during dry seasons when they need to guide their herds to even distant watering holes that they remember from the past. They also display signs of grief, joy, anger, and play. (Source: Joy in Learning English 5) *
1 point
How elephants show emotions.
What elephants can do.
Why elephants are dangerous.
How intelligent animals elephants are.

Answer:

Di ko po getss ang gulo

Explanation:

Sorry poo talaga

Answer:

ma mimigay Ko Ng points answer Mona question ko Nasa pick

Not only you can get the answer of what can cause low blood pressure, you could also find the answers of 1. Both UVA, Directions: Choose the, 1.) Noise pollution, Pahelp po plsss, and 1. which part.